Instagram
onsdag 8 mars 2017

En stuguppdatering i vårsol

Jag kom på att vi inte kikat in i stugan på ett tag, så nu ska ni få se på grejer :)
Det är väldigt mysigt att vara där nu, dels för att där är ett helt golv och man slipper hoppa runt på reglar och riskera ramla ner i hålet som varit där så länge. Dels är det ju också på grund av ljuset som ni ser på bilden nedan!
 Vårljuset! Det är samma ljus som i somras och det ger en sån känsla av längtan att det inte är riktigt klokt. Vattnet sätts igång om mindre än en månad och då börjar det bli mer liv och rörelse i området, samt att man då får börja övernatta där om man vill. Vi får väl se när vi gör det, vi har ju trots allt ingen värme.. men ändå. Vi får lov :)
Vi hyrde två golvslipar på Bauhaus häromveckan och det var framför allt för att det gamla golvet behövde lite kärlek. 
 Vi ska ju måla hela kalaset, men de gamla plankorna har ju legat där sedan 1940 ungefär, och som ni ser så har färgen på dem ändrats med åren. Jag gillar att man ändå kommer var det nya och det gamla golvet möts, och att det är tydligt att vi har renoverat det, men allt ska ju målas i en enhetlig färg ändå så att det blir lite skönare för ögat. 
Det vi väntar på nu är att golvspacklet som lagts ska torka helt. Egentligen torkar det ju på några timmar, men det är annat när vi inte har så värst mycket värme, då får processen ta lite längre tid helt enkelt för att vi ska vara säkra på att allt härdat hela vägen igenom. 
Men snart snart snart ska det bli färg på golvet, och nu börjar det mer handla om ytskikt än om grundarbete vilket är helt fantastiskt. 

Vi kan ju verkligen se slutet på detta nu. Det är en del kvar att göra, men vi kommer definitivt ha en fin sommar i detta köket i år, det är jag övertygad om. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

mitten

Senaste pins