Instagram
måndag 5 januari 2015

En vandring för kropp och säl

För det första så har jag stulit min titel idag direkt någonstans ifrån (tror det var sydsvenskan), för det andra så är jag trött i benen. 
Så, nu var i alla fall det sagt. 
Och vad är det nu vi höll på med? Jo, en promenad bort till Måkläppen, ett naturreservat som under tre månader om året håller öppet så att man kan promenera ut och kika efter sälarna som bor där längst ute på udden ute vid Falsterbo. 
Och sälarna? Jo de var ju svåra att missa!
 Efter en lång, lång vandring (som egentligen inte är så lång, men självklart gick vi fel..) börjar de sticka upp sina huvuden, den ena efter den andra. Som om de liksom kollade in en, och undrade vad vi var för roliga typer. 
 Längst ut på udden, när man inte kunde gå mer fanns något som först såg ut som klippor. Men det var ju en hel hög med sälar som låg där tillsammans i en klunga. Helt fantastiskt roligt att se faktiskt. Speciellt när det kändes som en belöning efter hela den långa långa promenaden. 
 Det var ganska underhållande på vägen tillbaka också att se Skejtaren försöka hålla sig över vattenytan med skorna.. Ett tips om ni vill dit är gummistövlar, eller andra kängor som tål lite vatten. 
 Så enligt runkeeper blev det alltså en promenad, i sand, på.. håll i er nu.. 11 km. Elva kilometer! Vi är inte vana vid de promenaderna. Men som sagt så gick vi fel till en början och det kostade en del tid och nog ett par kilometer... Men men, nu är det gjort och Måkläppen är öppen som ni ser på skylten ovan fram till sista januari. Så stick dit om ni kan. 
De är sjukt söta! 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

mitten

Senaste pins