Instagram
fredag 24 februari 2017

När idiotpolitiker kränker förlösande kvinnor...

Alltså hur dum i huvudet får man bli som politiker.. och i detta fallet politiker i grupp som på fullaste allvar tycker att det är någon slags lösning att förlösande kvinnor ska ta sig tolv mil med bil för att komma till närmaste BB? Någonstans har de ju suttit, i ett konferensrum med sina koppar kaffe och sina papper, och säkerligen kliat sig i pannan en eller femton gånger för att se hur man bäst sparar in på dessa pengar det alltid handlar om, men det helt idiotiska är att de har kommit fram till en totalt värdelös lösning som både kan utsätta kvinnor och barn för fara och dessutom kränker familjernas värdighet något så fruktansvärt.
(och någon har säkert skrattat till när de skämtsamt föreslagit att de ju kunde ha kurser i hur man föder barn i bilen..)
Visst, det är inget nytt att barn ibland föds i bilar, men oftast när det händer så beror det på att bebisen och kroppen bestämmer att förlossningen bara ska ta en kvart och ungen ska ut, det kan vi inte hjälpa så värst. Men när tiden finns, så ska den inte spenderas på vägen. En förlösande kvinna, som på fullaste allvar trycker ut ett huvud genom sin fiffi ska inte behöva uppleva den värken, den rädslan, den förväntningen på en motorväg någonstans på väg från Sollefteå. 
En förlossning är väl ett trauma redan, både för bebis och kvinna? Hur mycket hormoner rusar igenom hennes kropp under tiden och efter en förlossning? 


De politiker i grupp som suttit vid dessa konferensbord med sina kaffekoppar och kliat sig i pannan över detta borde inte ens ha sett det som ett alternativ att lägga ner Sollefteås BB. Det finns säkerligen andra sätt att tänka utanför boxen. 
De kunde dragit in pengar på sina egna löner först, det hade varit en betydligt mindre kränkning för alla inblandade.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

mitten

Senaste pins