Instagram
tisdag 15 april 2014

Sverige är inget land för en kvinna

Jag har tänkt på en sak.

Jag har blivit så fruktansvärt arg och samtidigt uppgiven av den senaste tidens domstolsbeslut. Jag hör det hela tiden nu, kvinnor som 'visserligen' blivit utsatta för övergrepp och varit i utsatta situationer men att gärningsmannen i stora drag säger att det hela inte var meningen och då verkar allt frid och fröjd igen. 
Jag förstår inte alls!

Domare som verkligen ser det som logiskt att kvinnan som blev våldtagen, som flera gånger sa nej, som fick sin mun och näsa täckt av hans hand, inte får stöd av Sveriges lagar. Mannen förstod inte att hennes nej innebar att hon inte ville ha sex. Alltså var det inte meningen att våldta henne. Så han släpps fri. Hur man kan råka våldta en människa är beyond mitt förstånd, och hur det slutar vara kriminellt för att han inte gjorde det med vilje? 

En man tar tag i en kvinnas rumpa. Hon smäller till honom på kinden. Hon får betala skadestånd. What!? Som jag förstår det stod ord mot ord här, men domaren uttryckte att även om han har tagit henne på rumpan ursäktar det inte hennes örfil. 
Alltså, när (inte om, utan när) någon tar mig på rumpan på krogen så ska jag göra vad? Artigt be honom sluta kränka mig, eller kanske lika bra att jag kuvar mig och håller tyst.. (kanske borde jag skylla mig själv lite om jag har tighta byxor..?). Är det inte okej att jag försvarar mig när någon förgriper sig på min kropp? 

Det senaste jag hörde orkade jag knappt höra. Ungdomar som hotar en tjej med en luftpistol så hon känner sig tvingad att utföra sexuella tjänster åt dem. Men nä, de förstod inte att hon kände sig hotad efter att de skjutit på henne med pistolen. Så då räknas det inte. 
Det känns verkligen inte alls som att Sveriges domstol och lagar står på offrens sida. Skulle något ske mig har jag tyvärr väldigt lite förtroende att något skulle komma ut av en anmälan. 
Det är så ledsamt, och så frustrerande.

Alla kan säga att de inte menade att begå brott. 
Men kränker någon en annan människa på detta vis förtjänar de att straffas. 
Och om de verkligen inte förstår innebörden av ett nej, eller hur samtycke ser ut.. Då bör vi dessutom göra en psykutvärdering.

Skärpning Sverige!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

mitten

Senaste pins