Instagram
onsdag 19 december 2018

Skon i fönstret är redo för tomtarna

Vi har en tradition på island som jag berättat om tidigare som går ut på att man ställer en sko i fönstret den 12 december. Det är nämligen så att vi har 13 tomtar, som en och en kommer ned från bergen från och med då och på natten lämnar de en present till alla som ställt en sko i fönstret. Det är en avancerad historia där alla har olika egenheter som att smälla i dörrar och stjäla korv och sånt, plus  att deras föräldrar som bor i bergen är en häxa och en trollkarl som äter barn som inte är snälla och deras katt äter barn som inte har något nytt plagg på sig på julen.. Men jag ska inte gå in på hela grejen nu, ni kan googla om ni är intresserade :) 

Men i alla fall. I år har vi startat lite sent, men tacksamt nog så har Alvar inte koll på läget (och inte skejtaren heller för den delen) så vi är ursäktade för det. När jag var liten brukade vi alltid vika en sko av fin kartong, men i brist på annat så tog jag helt enkelt en vanlig sko. 
Man får ju börja någonstans, och han har inte så mycket koll än ändå ju. 
 Men så nu kommer det en tomte och lämnar en liten present till unge herr Alvar varje natt, och det blir spännande att se om han ser mönstret, att det alltid är nya presenter på morgonen. 
 Det tog honom till och med ett tag att förstå grejen med själva presenten, så vi får ser hur det bli. Men traditionen är startad i alla fall! 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

mitten

Senaste pins