Instagram
tisdag 21 augusti 2018

Konsten att flytta ett träd

Ett projekt som vi pratat om i ett tag och nu tog tag i på riktigt i helgen är att flytta ett träd. 
Ännu en sån där grej som man aldrig gjort förr. 
För kanske en månad sedan påbörjade jag processen genom att ta en spade och trycka ned den i jorden runt trädet för att kapa rötterna, då jag hade googlat fram till att det var det man skulle göra. Då växer det nya rötter ifrån stammen och trädet har en större chans att överleva flytten. 
 Anledningen till flytten har med värmen att göra. Det blev väldigt tydligt för oss denna varma sommaren att vi har en stor brist på skugga i trädgården, och detta trädet har i år gett oss runt tre äpplen, så det kändes som det kunde få flytta. 
Dessutom fick Alvar ett eget ettårigt äppelträd i födelsedagspresent, och det kunde få stå där det gamla trädet stod. Så den presenten pushade oss nog att få det gjort lite fortare. 
Det var bökigt, svettigt och tungt. Inte alls lika enkelt som det ser ut på bilderna, och det krävde slit från både mig och skejtaren även om det bara är jag som syns i bild. 
Men det gick faktiskt snabbare än vi trodde ändå. 
Och så fick ju Alvar assistera i planteringen av sitt eget lilla träd. 
Så nu står det där, och förhoppningsvis överlever det flytten. En granne hade viss sagt till Skejtaren att vi kommer behöva vattna det extremt mycket i två år för att det ska klara sig.. Så då får vi väl vattna på och hoppas att det regnar en del i vinter när vi inte bor där..

Har ni flyttat träd någon gång? Hur gick det? Har ni tips?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

mitten

Senaste pins