Instagram
söndag 9 oktober 2016

Let's Talk med Läkerol - Sponsrad Video

Här har ni en riktigt bra grej som Läkerol kommer med, ett sätt att korsa gränser och för folk att komma närmare varandra. De har utvecklat en app som heter Let's Talk, där människor som pratar flytande svenska och människor som inte gör det kan hitta varandra och helt enkelt prata med varandra. Det bästa sättet att lära sig ett språk är ju att prata det, men så svårt det är som vuxen att skaffa nya vänner så är det säkert ännu svårare när man har en språkbarriär som kommer emellan. Det Läkerol har gjort här är att göra språkbarriären till det som för ihop människor.I videon ser ni Jason Diakité, också känd som Timbuktu, som får kontakt med Ramy Essam som kommit till Sverige för två år sedan och enbart pratar några få ord svenska. De kan mötas i det gemensamma intresset av musik, och få ta del av varandras historia.

Jag tycker verkligen att detta är ett så himla bra initiativ av Läkerol! Vi lever i ett samhälle idag där jag känner att utanförskapet växer i takt med att det främlingsfientliga partiet vi har blir större och får mer makt. Det som framför allt skapar problem för oss (och detta gäller i alla situationer, på jobbet, i privatlivet, i familjen och i samhället i stort) är bristen på förståelse, och dessa hinder kan vi komma över ganska lätt om vi bara kommunicerar med varandra. 
I kommunikation och möte med varandra kan vi bryta barriärer och ifrågasätta våra fördomar, och på det viset minska utanförskap.

Inlägget är i samarbete med Läkerol.

1 kommentar:

  1. Det är verkligen ett himla bra initiativ! Och det verkar dessutom som att människor faktiskt hakar på, det gör mig glad.

    SvaraRadera

mitten

Senaste pins