Instagram
måndag 20 januari 2014

Middagstipset: Low carb lasagne

 Här har ni en lågkolhydratsrätt som inte går av för hackor. De flesta low carb recept jag har hittat brukar innebära att man inte riktigt kan ha en rädsla för ost. Men det har ju inte jag, inte ens nästan. The more the merrier säger jag och struntar i vad det står på vågen, kärleken till osten är viktigare. 
och en av mina absoluta favoritmaträtter ever är just lasagne,  så att hitta en som fungerar bra för min känsliga mage får mig att hoppa jämfota lite, speciellt eftersom den var riktigt god!

Low carb Zucchinilasagne
Orginalrecept härifrån, sen har jag ändrat lite.
 • Värm ugnen till 220 grader. Dela zucchini på längden så gott det går, blir nog tipp topp med en mandolin, men det går bra om de är lite ojämna också. Lägg ut dem på en plåt med bakplåtspapper (mest för att slippa disk..), salta och peppra och baka dem i fem minuter per sida. Ta dem åt sidan och sänk värmen till ca 160 grader. 
 • Stek köttfärs och gör en köttfärssås som vanligt. Tillsätt gärna lite vad som finns i kylen. Jag hade paprika, några cocktailtomater och frusen spenat (bra näring att gömma i sås!). Koka den tills den inte är så rinnig utan mer såsig.
 • Blanda keso och ost! Här har ni en ny variant av bechamelsås minsann! Jag tog ca 300 g keso och 1 dl riven västerbottenost. Smaka av med muskotnöt, det är den viktigaste ingrediensen i en bechamel! 
 •  Så varvar ni! Börja med köttfärs, sen zucchini och till sist ost, och så fortsätter ni tills allt är slut.
 • Toppa med riven ost, eller skivad ost som jag gjorde då jag inte orkade riva mer. Varför göra det svårt för sig liksom..? Har ni mozzarella så är nog det väldigt trevligt att toppa med!
 • Täck med aluminiumfolie och baka i ca en timme, ta sedan av folien och låt den få färg i ca 5-10 minuter.
Lite mycket tid i ugnen kan jag tycka, men det blev jättegott! Och under tiden som den gjorde sitt i ugnen hann jag diska undan, spika upp tavlor och städa hela köket. 
Alltså är rätten god på så många olika nivåer, 
den inbjuder till multitasking.

3 kommentarer:

 1. Mums mums mums! Jag äter lchf-käk och har gått ner över 14 kg på ca 4 månader, awesome tycker jag! Den här ska jag minsann testa. Tack för tipset :D

  SvaraRadera
  Svar
  1. Bra jobbat! Väl värd att prov, jag kommer göra denna ofta!

   kram /iris

   Radera

mitten

Senaste pins