Jag experimenterar lite med lågkolhydratsrecept nuförtiden, försöker
undvika sådant som får min mage att svullna upp som en ballong, och det
är främst stärkelserika kolhydrater. Då fungerar lchf recept rätt bra om
jag bara har koll på fettet, vill helst inte ha massor med konstiga
fetter heller, utan hellre naturligt som kroppen lätt kan bearbeta och
så jag inte får ont i gallan.
Denna gjorde jag häromdagen, en pizza vars botten är gjord av blomkål. Jag utgick från ett recept jag googlade fram och ändrade sen lite utifrån vad jag hade och inte hade i kylen.
Det blev jättegott! Ska absolut göra om det, hela plåten med pizza gick åt och den blev klart godkänd av mannen i mitt liv också.
Low carb Pizza
Riv ett litet blomkålshuvud och blanda ned riven ost. Jag tog västerbottenost, ca 4 dl beroende på hur mycket bomkål det är. Knäck ett eller två ägg i smeten så den blir lite kornig men ändå smetig, salta och peppra. Bre ut på en plåt och förgrädda i 15 minuter på 200 grader.
Sen är det bara att ta på tomatsås, allehanda topping, och mer ost. In i ugnen igen i 5-10 minuter tills färgen är fin.
Lite flummigt recept, jag vet.
Men det är så jag jobbar.
Tack för tipset, måste testas!
SvaraRaderaDet lät gott faktiskt!
SvaraRadera