Instagram
torsdag 16 januari 2014

Släng ut snuskgubbarna!

Jag tittade på Fittstim precis, och många många tankar väcktes under loppet av programmet. Men den som slog mig som ett slag i ansiktet var när de hade ett litet reportage om de aktivister som badat topless på badhuset Aqvakul här i Malmö. Programledaren Belinda pratar med receptionisten på badhuset som var med den dagen toplesstjejerna hade sin protest. Han uttryckte sig som så att där var män som blev upphetsade och jagade dem så det blev en risk för topplesskvinnornas säkerhet, därför fick de ta på sig igen.
Se programmet och information kring det HÄR.
Däri ligger mitt problem. Män blev upphetsade och jagade kvinnorna varpå det blev risk för kvinnornas säkerhet. Därför tvingas kvinnorna att underordna sig istället för att sparka ut de äckliga män som blir upphetsade och känner att de har rätt att jaga en kvinna på badhuset bara för att hon visar brösten..?
What? 

Är det inte detta vi har pratat om i alla tider, att en kvinna ska kunna gå naken längs gatan utan att bli våldtagen, för faktum är att alla män inte är våldtäktsmän. Majoriteten av män är vänliga själar som förstår när en kvinna säger nej, att det då betyder nej, även om hon är naken, även om hon tidigare haft mycket sex, även om hon har druckit alkohol. Rätten till den egna kroppen är densamma. 

Så som jag ser det så gjorde de tre toppless aktivisterna på Aqvakul mer än att protestera mot orättvisan att män får gå barbröstade och inte kvinnor, det är bara en petitess. Den stora debatten bör handla om vem som får skulden när kvinnor blir sexuellt ofredade.

För hittills så verkar det mest vara kvinnor som tvingas skyla sig mer. I samma veva blir män mer och mer stämplade som idioter som inte kan tygla sina primala behov att ligga med allt som är naket och provocerande, vilket inte alls stämmer.
Inget stämmer.

1 kommentar:

  1. Jag tänkte precis likadant där när jag såg programmet. Synd att inte Belinda fångade upp det.

    SvaraRadera

mitten

Senaste pins