Kvällens middag blev en Lidlmiddag! Jag är ju gärna med i deras matlagningstävling som de har veckovis på sin instagram, och denna veckan blev det en Indisk Kyckling och risottogryta! Lite utanför boxen att få ihop risottoris, Tikka Masalasås och majonäs... men jag lyckades ändå rätt bra till slut, bakade till och med eget bröd till grytan.
Recept följer nedanför bilden!
Indisk kyckling och risottogryta!
400 g kycklinginnerfilé
2 dl valnötter
1 msk majonnäs
1 dl arborioris
1 burk Tikka Masala sås (460 g).
1 rödlök
1 röd paprika
1 vitlöksklyfta
1 tärning hönsbuljong
Bröd och crème fraîche (helst 34%, den är godast!) till servering.
- Dela kycklingen i grytbitar.
- Hacka en paprika och en rödlök. Pressa en vitlöksklyfta.
- Koka upp 1 l vatten med en tärning hönsbuljong och låt stå på svag värme (all buljong kommer inte gå åt).
- Fräs kyckling och grönsaker samt en deciliter valnötter. Efter ca en eller 2 minuter häll lite mer olja och en deciliter risottoris.
- När det har fräst i cirka 1 minut häll på 1 dl av den varma buljongen.
- Häll över en burk tikka masalasås. Låt koka ner lite och späd med buljong efter behov, det ska koka i cirka 20 minuter och ha en krämig konsistens. Rör om i grytan med jämna mellanrum och ha koll så riset inte bränner fast i botten (det är lätt hänt!). Smaka riset efter ca 20 min och om det är klart så blanda i en matsked majonäs.
- Smaka av med salt och peppar efter smak och behov.
- Servera med bröd, crème fraîche och krossade valnötter.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar