Instagram
måndag 5 mars 2018

Belysningspunkterna

Inlägget innehåller en sponsrad länk.

Jag har skrivit om det tidigare, och det är nog det jag tipsar om allra mest när någon ber mig om inredningshjälp; belysningen! Det gör så himla mycket, och inte bara för uttrycket i hemmet utan det kan också påverka ens humör och ork. Jag har ofta varit hemma hos folk vars enda belysningskälla i vardagsrummet har varit en taklampa, och när det blir kväll så blir det så ansträngt för ögonen att i alla fall jag lätt kan få spänningshuvudvärk.. 

Så att ha punktbelysning på flera ställen i ett rum är hela grejen. I vårt vardagsrum till exempel så finns det egentligen fem belysningspunkter utöver taklampan. Jag kan er var jag menar. 

Vi har en här i hörnan.
Innan hade vi en annan slags lampa där som var mer av en "öppen" glödlampa om ni förstår vad jag menar.. men den gav för kraftigt sken, så även om den var väldigt fin så fyllde den inte sitt syfte det viset. Istället blev det denna, en fönsterlampa som ger ett betydligt mjukare ljus. Energisnåla glödlampor kan ni förresten hitta på Lampornu.se.

Nästa två belysningspunkter är kring tv bänken. 
 Lampan som står i hörnan är ju en tydlig belysningspunkt, men även bakom hela tv bänken finns det en ljuslist som ger ett sken uppåt väggen. 

Sen har vi den lite stökigare hörnan av lägenheten.
En golvlampa som ger rätt mycket ljus i en hörna som blir ganska mörk framåt kvällen. 

den sista ljuspunkten är faktiskt utomhus.
 På balkongräcket slingrar sig en ljusslinga sen lite innan jul, och den får sitta kvar tills det blir så pass ljust ute att den känns onödig. Nu ser det ju väldigt juligt ut där ute ändå så den är rätt mysig där. När den lyser så syns det in genom fönstret och bidrar lite till helheten i rummet. 

 Till detta har vi en annan smart grej, en fjärrkontroll! 
Varje belysningspunkt är kopplad till en bokstav, så vi tänder och släcker alla lampor utan att gå runt till dem (jag vet, det är inte ett jätteproblem att tända lampor för hand, men ändå). 
och på grund av alla dessa belysningspunkter så tänder vi nästan aldrig taklampan ens. 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

mitten

Senaste pins