Instagram
tisdag 1 november 2016

Jag tar väl tillbaks det då

Tji fick jag som skriver ett inlägg om att ta tillvara på ljuset så blir jag ganska snopet överrumplad av höstmörkret. Jag har inte riktigt märkt av det där med att vi ställt om klockan, förrän nu ikväll när det nästan var helt mörkt när jag cyklade hem.. så jaha. 
Då får jag väl ta tillvara på något annat så länge. 
Som att förenkla vardagen så mycket som möjligt. Ikväll gör jag det med min crock pot (som jag skriver om så ofta att man kunde tro att jag vore sponsrad, men inte denna gången faktiskt, bara sjukt nöjd!). Det blir inget långkok, men det behövs inte alltid. Ibland är den bara bra att utnyttja så man slipper stå och vakta vid spisen. 
 Jag slängde ned två burkar krossade tomater, fryst spenat, fryst färdighackad gul lök, några champinjoner som jag bara delat på mitten (brukar ha frysta champinjoner också hemma men de var slut..), två burkar halvfulla med tacosalsa som var över, lite kalvfond och så klippte jag ned ett paket bacon. Jag tinar också lite korv, isländsk supergod korv till och med. Men den har varit i min frys så pass länge att den eventuellt inte får vara med, annars får den också ta del av detta som jag tänker mig kan bli en pastasås. 
Nu står den och puttrar i ett tag helt enkelt. Baconet borde ge lite rökig smak tänker jag, och när jag känner att jag orkar resa mig igen kan jag ju gå bort och kolla läget. 
För i samma veva som jag vill göra vardagen så enkel som möjligt så vill jag dessutom passa på att tömma frysen på mat, mycket för att det känns ekonomiskt när jag fått lite halvdålig lön efter sjukskrivningen. Så eventuellt blir det lite random mat denna veckan.. men det gör väl den mörka vardagen lite mer spännande :) 

2 kommentarer:

 1. Kanon att rensa frysen lite då och då. Då riskerar man inte heller att isländska delikatesser blir för gamla 😊
  Höstmörkret lockar alltid fram sug på soppor hos mig. Passar utmärkt en ruggig dag i november. Soppor med rotfrukter, broccoli, svamp etc är också billigt och bra och passar bra att frysa in och ta fram när det passar.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Åh ja jag älskar soppor! Gör gärna storkok och äter det i flera dagar ☺️

   Radera

mitten

Senaste pins