Instagram
onsdag 24 januari 2018

Middagstipset - Köttbulleburgare á la Jamie Oliver

Jag har funderat lite på att göra ett nytt inslag på bloggen, eventuellt veckovis eller till och med dagligen, med middagstips. Att helt enkelt ge en idé per dag om en enkel rätt att laga till vardags och att det då måste vara något jag själv testat. 
Vad tycker ni? Är det något ni vill läsa? Jag är ju själv alltid väldigt peppad på att få matinspiration så jag tänker att det vore kul att dela med sig  (och på så vis kanske bli lite mer planerad själv). 

I vilket fall så får ni ett enkelt middagstips idag, nämligen köttbulleburgare á la Jamie Oliver. Skejtaren och jag såg Jamie Oliver laga detta på hans senaste program på tv där alla recept har max fem ingredienser, och konceptet på det programmet är så jäkla bra! Det är ju så enkelt när man inte har en massa grejer att hålla reda på. Som i detta receptet till exempel, här behövs: 

1. 400 g Köttfärs
2. En burk plommontomater
3. ca 8 matskedar pesto
4. en 125 g mozarellaboll
5. 4 Hamburgerbröd.

Thats it. Hur enkelt som helst. 


  • Blanda köttfärs med hälften av peston, salt och peppar. Rulla till 12 köttbullar med blöta händer (så kladdar det mindre.
  • Stek köttbullarna i olivolja på hög värme. 
  • När köttbullarna är gyllene och tjusiga häller ni över tomaterna som ni först krossar med händerna (akta kläderna, det skvätter!). Häll även i en kvarts burk med vatten. 
  • Använd vattnet som mozzarellan ligger i och häll i såsen. 
  • När det kokar, skär mozzarellan i skivor och lägg en skiva på varje köttbulle och låt den smälta (sätt gärna på ett lock i fem minuter, det klarade vi oss utan dock). 
  • Värm under tiden bröden i en annan panna eller på låg värme i ugnen. 
  • Bre pesto på hamburgerbröden innan ni lägger upp bollar i bröden med lite sås, och servera resten av såsen bredvid för att kunna doppa hela burgaren i. 

Smaklig spis 👌🏽

1 kommentar:

mitten

Senaste pins