Instagram
måndag 5 september 2016

Sponsrad video - Ikea Svärtan

Svärtan är en ny kollektion från Ikea som är utvecklad i Indien, men den är inte precis vad man förväntar sig. När jag tänker på framför allt textil som är inspirerad av Indien så är det ju just färg som jag tänker på, men i detta fallet är det inte alls färgen som är i fokus. Istället är allt gjort i svart, vitt eller grått. Svärtan är skapat i samarbete med textildesignern Martin Bergström och modestudenter i Indien och i filmen här kan ni höra Martin berätta hur det hela kom till. 

Själva kollektionen är jättefin och det känns som det är textur och mönster som framför allt är i fokus. Som ett brickbord med releifmönster som man vill ta på, eller pallen (som också kan vara ett sidobord) som är gjord av mangoträd och är sandblästrad för att ge en ojämn och levande yta. Känns exakt som något i min smak måste jag säga. Det måste vara en intressant utmaning att få till denna kollektion, att just inspireras av ett så färgrikt land men att skala ned det till texturer, mönster och känsla. Kollektionen består dessutom av allt från glasflaskor, textilier, mattor, sängkläder och möbler.

Kollektionen finns på utvalda ikeavaruhus och online från och med den 9 september, och det är en begränsad upplaga så det kan vara en god idé att hänga på låset om man vill ha något. 


Inlägget är i samarbete med Ikea.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

mitten

Senaste pins