Instagram
torsdag 5 juli 2018

En utflykt utan musslor vid havet

Hallå vänner! Hoppas ni njuter i sommarvärmen! 
Igår åkte vi på lite utflykt. Skejtaren hittade en grind via blocket som vi ville köpa till vår vilde unge här hemma och den råkade finnas på Österlen. 
Win win tänkte vi, då hämtar vi den och har en liten utflykt på köpet. 
Så vi åkte ganska tidigt och var framme för att hämta grinden vid lunchtid. De som sålde den bodde för övrigt i en så stor herrgård som va helt fantastisk, där det flög svalor överallt då de hade byggt sina bon under taket. Funderade på att fota där men det kändes lite akward att göra det, lite påträngande, så det fick vara. 
Men ändå. 
Tanken var nu att vi skulle gå och äta, vi hade inte ätit frukost än ens och tänkte oss något gott vid hamnen, att titta ut över vattnet och äta musslor. 
Men vi är lite svåra där, vi kunde liksom inte bestämma oss för det första stället, nästa stället tog visst bara emot förbokade matgäster, och sen hittade vi inte rätt när vi skulle till nästa och så fortsatte det. Till slut hade vi hamnat i Simrishamn (kört från Kivik) och då var det liksom hungerskris så vi tog ett pizzahak. Alltså inte alls vad jag hade tänkt mig, men måste man så måste man.. 
Men men, det fanns fler chanser att äta musslor vid vattnet, vi kunde åka och bada nu istället när vi ändå var mätta och belåtna. 
 Så då åkte vi till Sandhammaren, och där är ju riktigt vackert. Alvar trivdes väldigt bra i sanden, och vädret var okej om än väldigt blåsigt och havet var ju iskallt.. så det blev inget badande heller. Vi satt där en stund och Alvar lekte med sanden innan vi åkte vidare. 
 När vi sen kom iväg somnade Alvar i bilen, och Skejtaren började bli rätt trött på att köra. Så även om vi hade en tanke på att stanna på fler ställen och faktiskt göra det till mer av en utflykt blev det istället att vi åkte hem. Alvar sov i stort sett hela vägen, så vi hade aldrig hjärta att stanna och dra ut honom ur bilen igen.. 
Så det blev en utflykt med lite antiklimax. 
Men ändå rätt mysigt. 
Vi får ta musslor och vin vid havet en annan gång helt enkelt, och kanske lite närmre också så det inte är så omständligt. 
De har musslor vid havet i Malmö också, det är jag säker på. 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

mitten

Senaste pins