Instagram
torsdag 19 april 2018

Den kontroversiella förskolestarten

Tiden går väldigt fort, och får någon vecka sedan kom vi på att Alvar ju fyller ett helt år om fyra månader.. vilket innebär att det blev högaktuellt att skriva upp oss på förskolevalet. I Malmö har vi max fyra månaders kötid på kommunala förskolor och vår tanke är att han ska börja ganska snart efter att han fyllt ett år. 
Först sa vi att vi får se om han går då, för det vill vi att han ska kunna innan han börjar, men med tanke på hur han rör sig just nu så ser vi ingen risk att det skulle vara ett bekymmer. Vi tror att han kommer kunna gå inom två månader haha :) 

Det är lite kontroversiellt detta med när man ska låta sina barn börja på förskolan. Många föräldrar hävdar bestämt att det är synd om barnen som måste börja innan de är ett och ett halvt, som om det är någon magisk gräns som går där (och helst stanna hemma hur länge som helst och leva hutlöst snålt på en lön och föräldrapenning för barnens skull). Men vi som har insikt i förskolan väljer att börja tidigare. Jag som har skolat in hur många barn som helst har sett ganska tydligt att det faktiskt är enklare att skola in barn runt året eftersom de inte riktigt förstår vad som händer, och verkar vara mer öppna för det. Väntar man ett halvår är de ofta inne i en period när närheten till anknytningspersonen är väldigt viktig och separationen från denne väldigt mycket svårare. 

Men tänka sig att det snart är dags.. Att lämna honom bland vuxna vi inte riktigt känner och låta honom lära sig umgås med en massa nya barn.

Hur tänker ni angående förskoleval och ålder? 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

mitten

Senaste pins