Instagram
fredag 18 maj 2018

#Pressatläge

Igår efter jobbet hann jag åka och hjälpa till inför en kommande manifestation. På lärarförbundets kontor träffades ett gäng och skapade plakat och skyltar att ha när vi som är engagerade för en bättre förskola ska demonstrera den 3 juni (andra datum i andra kommuner, 26 maj hos de flesta tror jag). 
I förskolan i nuläget är det faktiskt ganska krisigt. Även om man som förälder inte märker det vid hämtning och lämning eftersom vi som arbetar gör allt för att precis alla barn ska ha det bra, men att göra allt under en längre tid med dåliga förutsättningar (ont om personal, inga vikarier, för många barn på liten yta, fler barn än famnen kan hålla, många kringuppgifter som tar tid ifrån barnen, utebliven planeringstid etc) gör att fler och fler inom förskolan bränner ut sig. Jag har varit på god väg  dit själv, och det är hemskt. Det är liksom ofta svår att inte bli känslomässigt engagerad i sitt jobb när man arbetar med barn. 
Och förskolan är deras arbetsmiljö också. Med allt för många barn på liten yta och alldeles för många relationer att relatera till i ung ålder.

Så ja, det fixade jag lite med igår. Ni får gärna kolla #Pressatläge och fråga er förskolepersonal om manifestationen. I många kommuner har personalen fått förbud mot att ha t-shirts med budskapet (jätteoreangea tröjor med Förskoleupproret #pressatläge på) och bara det tyder på en tystnadskultur som verkligen behöver brytas. 
Är ni i Malmö den 3 juni så kan ni ju hänga med! 
Mer info om den manifestationen och de andra finns HÄR.
Nu tar vi lite fredag vetja :) 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

mitten

Senaste pins