Instagram
tisdag 30 maj 2017

När preggot ska påta i trädgården

Lite trädgårdsarbete har jag lyckats orka med den senaste tiden, och det gäller att vara lite smart när man är lite höggravid men ändå vill/behöver jobba i trädgården. 
För det första gäller det att ha något skönt att sitta på, eftersom det är helt uteslutet att stå upp och böja sig ned, eller sitta på huk eftersom alla de rörelserna antingen gör ont eller får mig att riskera tippa omkull. 

 Sen är det viktigt att först ta fram allt som behövs för ändamålet, och då menar jag allt. Växter, vatten till både dem och en själv, handskar, spadar etc. Detta eftersom man absolut inte vill behöva resa sig på ett tag när man väl sitter på marken. 
För man kommer knappt upp. 
Sen det allra viktigaste är att pausa emellanåt. Sitta och chilla en stund, njuta av värmen och känslan av bara fötter i nyklippt gräs. 

Så nu har det planterats en hel del, växterna fick vi från mina föräldrar som har växthus. Bland annat broccoli, blomkål, brysselkål och paprika fick komma ned i jorden. Förhoppningsvis har vi massor med ätbart att plocka av i sommar!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

mitten

Senaste pins