Instagram
söndag 29 januari 2017

Whoops.. spontan söndagsshopping

Jag kan ha ett lite roligt sätt att förhålla mig till ekonomi ibland. Jag vill gärna vara sparsam, håller i pengarna och väntar länge med att göra vissa inköp, sen helt plötsligt får jag ett ryck och tänker "äh" och så klickar jag lite :) 
Idag blev det lite så.. Jag har länge velat ha en lite mindre kamera att använda till vardags, och nu gärna en som fungerar bra både till att fota och filma med. Så hela morgonen och förmiddagen har jag i stort sett spenderat på youtube och olika bloggar för att jämföra olika sorter och till slut föll valet på denna:
En Sony A5000 som verkar ha allt jag vill ha till ett bra pris (om man jämför med alternativen som finns). 
Jag funderade lite på att hålla mig till Canon då det verkade enklare med objektiven, men tydligen är de objektiv jag har ändå inte kompatibla på en kompakt systemkamera, och priset samt storleken sprang iväg rätt rejält där så det fick faktiskt bli Sony istället. 
Den är liten, skärmen går att flytta som ni ser på bilden, den kan fjärrstyras via en app, ljudupptagningen är bra, och den har en tyst autofokus vilket min nuvarande systemkamera inte alls har (ett konstant klickljud i bakgrunden på alla filmer jag tar med den). 
Sen är den ju lite snygg också, vilket inte skadar alls :)
Så nu väntar jag bara på leveransen, hoppas innerligt att det inte dröjer mer än ett par dagar.. vill verkligen testa min nya leksak! :)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

mitten

Senaste pins