Instagram
måndag 14 oktober 2013

Semesterkilonas undergång

 Det har varit ett bra tag utan vettiga rutiner för min del. En hel sommar av flyttstressande och gott levande i samband med en relativt stor brist på motion. Jag brukar inte vara så intresserad av min vikt egentligen, mest för att den alltid är densamma, plus minus några kilon. Men när jag väl kommer över en viss gräns börjar det kännas i kroppen. Kläderna sitter åt, jag sover inte ordentligt, rygg och axlar börjar värka och det känns inte riktigt lika hemma längre.. 

Därför kör jag nu mitt knep för att snabbt bli av med extrakilona. Det är lätt och passar mig ypperligt då jag får äta i stort sett hur mycket jag vill, och håller mig mätt. 
Idag var jag och veckohandlade:
 Mitt trix är att utesluta mjölprodukter, och de flesta former av stärkelserika kolhydrater som potatis och ris. Stärkelserika produkter har en tendens att ge mig ballongmage, och inte lite heller.. efter en tallrik spagetti hade man lätt kunnat tro att jag var i femte månaden.. 

Jag är dock inte en sådan som kan klara av, eller som skulle kunna rekommendera en helt kolhydratfri kost.. Tro mig, jag har testat och utan kolhydrater blir min hjärna trött, slö och då blir Iris arg och kinkig och sjuuukt sugen på pasta. Nä, istället kör jag lite mindre kolhydrater än vanligt eftersom jag tror att vi har en vana att överkonsumera det, men jag äter frukt och grönsaker som istället innehåller fiberrika kolhydrater. 
Så i stora drag är det såhär; vettiga fetter från exempelvis fisk och avocado, kyckling, nötfärs, frukt, grönt, keso, kesella, fil, ägg.. satsumas äter jag som godis.. älskar dem!

Kvällens middag blev denna, rå lax, ruccola, koriander (jag hade kunnat bada i koriander!) japansk soja, inlagd ingefära och misosoppa, en variant av en supersnabblagad hemmagjord sushi utan ris.

Så nu har jag kört igång, jag börjar med en vecka så får vi se hur det går. Jag är ju inte den som följer något slaviskt heller, allt med måtta liksom. Jag har i alla fall noterat min vikt och jag ska göra detsamma med mina mått för att se hur och om kroppen förändras!

1 kommentar:

  1. Precis där är jag också. Nåt måste göras åt de där extrakilona som smugit sig på! Jag testar också att utesluta kolhydrater men även socker. Jag har kommit fram till att jag verkligen överdoserar kolhydrater....och socker.... Just nu är jag ganska slavisk, men kommer att börja släppa lite på det allt eftersom kilona (förhoppningsvis) försvinner. Att utesluta saker tror jag inte på i längden, en bra mix av allt är nog ändå bäst!

    Kram och lycka till!

    SvaraRadera

mitten

Senaste pins