Instagram
torsdag 24 oktober 2013

En kampanj att engagera sig i

Sveriges Kvinnolobby har startat en kampanj som heter Reklamera, då vi nu vill reklamera all könsdiskriminerande reklam. Riktigt bra initiativ tycker jag, som ägnat stor del av mitt liv att jämföra mig själv med de kvinnoideal som reklam visar upp. 

Såhär skriver de själva om hur kampanjen fungerar:

Så fungerar Reklamera

Med Reklamera vill vi uppmana till handling och visa att vi är många som fått nog av sexistisk reklam. Till Reklamera kan du enkelt skicka könsdiskriminerande reklam du stöter på i din vardag. Reklamen publiceras på Reklameras Facebook- och Instagramsidor och anmäls till Reklamombudsmannen. Dessutom kontaktas företaget som står bakom reklamen och informeras om att människor reagerat på deras reklam och vill lämna tillbaka den. Tillsammans reklamerar vi den sexistiska reklamen!
Det hela sker i fem enkla steg. Om du ser könsdiskriminerande reklam:
  1. Fota reklamen.
  2. Maila den till: reklamera@sverigeskvinnolobby.se, eller hashtagga bilden med #reklamera. Skriv också vart och när du sett reklamen.
  3. Vi anmäler reklamen till Reklamombudsmannen.
  4. Vi publicerar reklamen.
  5. Vi kontaktar företaget som står bakom reklamen och meddelar dem om att vi vill reklamera deras reklam.
Vi har märkt att det finns ett stort motstånd, folk är trötta på könsdiskriminerande reklam. Det kan kännas som ett stort steg att anmäla det man ser. Nu kan alla enkelt skicka reklamen till oss så vidareanmäler vi den, säger Moa Egonson, projektledare för Reklamera.
Är du osäker på vad som är könsdiskriminerande reklam? Läs definitionen på Reklamombudsmannens hemsida.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

mitten

Senaste pins