Instagram
fredag 6 september 2013

Hur startar dagen?

Mina morgnar brukar starta ganska sent, ibland en halvtimme innan jag ska vara på jobbet. Det är inte det optimala, och då har jag förmodligen snoozat i minst en timme, men det där med att gå upp tidigt på morgonen är inte min starka sida. Idag kom jag upp något tidigare och kan då brygga lite kaffe och sätta mig vid datorn, fixa lite bloggjobb och svara på lite mail.Så har jag ju lyxen att jobba tre minuter ifrån mitt hem, och kunna äta frukost på plats..

På helgen finns det tre scenario. Antingen sätter jag på kaffe, dricker det i ett par timmar medan jag tittar på nyhetsmorgon med ett halvt öga och har datorn i knäet. Sen blir jag vrålhungrig helt plötsligt när det är dags för lunch och äter något lunchigt istället. 

Eller så kör jag den nyttiga varianten, som på bilden. Lättkvarg (utspätt med lite lättmjölk för konsistensens skull) och keso, med torkade aprikoser, gojibär och honung. Kanske knäckebröd med avocado och ett eller två kokta ägg också slinker ned och det står jag mig på lääänge.

 Scenario nummer tre är det som egentligen är trevligast eftersom det brukar inefatta sällskap vid frukostbordet. En buffé av allt frukostigt som finns i kylen, framför allt måste mozzarellaosten och peston finnas på plats, och till det varma frallor, krispiga direkt ifrån ugnen (inte hembakade, bara hemmavärmda, jag är inte den som stiger upp i ottan och bakar bullar liksom.. någon måtta får det vara..).
 Hur startar ni era dagar?

3 kommentarer:

 1. Ähum.. Jag vill inte vara en sån som predikar när det kommer till mat, men när det kommer till margarin kan jag bara inte låta bli. Du vet väl att det innehåller bensin? Jag återkommer till det trevligare med frukostar snart, för nu nöjer jag mig dock med att konstatera att jag Inte inkluderar bensin i den. Läs gärna mer här: http://www.konsumentsamverkan.se/11verk/kampanj/livsmedel/fettdebatt/lindgren100813.pdf Om du tillåter mig att predika lite till vill jag passa på att tipsa om Mats-Eric Nilssons böcker om vad mat egentligen innehåller också. Det är kanske inte den roligaste av läsning, men man får sig en del nyttiga tankeställare. Men för att besvara din fråga också så inleder jag alltid morgnarna med Nyhetsmorgon på helgerna, om jag går upp tidigt under veckan gör jag också det. Frukost varierar jag lite efter årstid, gröt är inte så roligt under den varma sommaren men på vintern är det rätt mysigt att äta det på morgnarna :). Jag äter i princip alltid min frukost i tv-soffan, skulle gärna haft lite fler morgnar som du beskriver i scenario tre! (P.S. Jag älskar den mörkturkosa nyansen på din spetstallrik!)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej! Oj, bra svar där.. Är abnars väldigt noga med allt jag stoppar i mig och brukar aldrig köpa lätta själv heller, är mer va en bregottare :) fick ett paket lätta av en vän som inte gillade smaken, och jag ville inte att det skulle gå till spillo... Får ha mer kol på läget när jag köper smör helt enkelt. Tack för kommentaren :)

   Kram /iris

   Radera

mitten

Senaste pins